„Lotte ja kuukivi saladus” on kogunud üle 63 000 vaataja

Janno Põldma ja Heiki Ernitsa animafilm “Lotte ja kuukivi saladus” on kogunud juba 63163 vaatajat. Seega platseerub “Lotte ja kuukivi saladus” taasiseseisvunud Eestis vaadatuimate filmide edetabelis neljandale kohale – lustaka koeratüdruku seiklustest eespool on vaid “Nimed marmortahvlil” (167 958 vaatajat), “Vanad ja kobedad saavad jalad alla” (81 921 vaatajat) ning “Jan Uuspõld läheb Tartusse” (72 772 vaatajat). Eelmist Lotte filmi “Leiutajateküla Lotte” vaatas kinodes 56 600 inimest.

Alates detsembrikuust tuleb müügile “Lotte ja kuukivi saladuse” mitmete põnevate lisadega DVD, uuel aastal on plaanis film välja anda ka blu-ray kandjal. Peatselt algab Saksamaal filmi inglise keelde dubleerimine, “Lotte ja kuukivi saladuse” levi eest laias maailmas kannab hoolt Saksa filmidistribuutor Sola Media GmbH.

Eesti Joonisfilmi toodetud “Lotte ja kuukivi saladuse” režissöörid on Janno Põldma ja Heiki Ernits. Filmi stsenaariumi kirjutasid Janno Põldma, Heiki Ernits ja Andrus Kivirähk. Koeratüdruk Lottele on oma hääle andnud Evelin Võigemast, lisaks löövad filmis kaasa Margus Tabor, Mait Malmsten, Tõnu Oja, Priit Võigemast, Tõnu Kark, Lembit Ulfsak, Tiit Sukk, Merle Palmiste, Anu Lamp ja teised tuntud näitlejad. Filmi produtsendid on Kalev Tamm ja Riina Sildos, film valmis Eesti-Läti koostöös, Joonisfilmi kaastootjaks on Rija Films.

“Lotte ja kuukivi saladuse” helilooja on Sven Grünberg, lisaks temale kirjutas filmile muusikat ka Renārs Kaupers. Kaupers on kahe filmis kõlava laulu autor – tema sulest on “Pingviinide laul”, mida filmis laulab Andero Ermel, ning “Lõpulaul” Gerli Padari esituses. Mõlema laulu eestikeelsed sõnad kirjutas lastekirjanik Leelo Tungal.

www.lotte-film.com