Cartoon d’Or 2010 Kaspar Jancise joonisfilmile „Krokodill“

17. septembril kuulutati Ungaris, Sopronis Cartoon Forumi ajal välja Cartoon d’Or 2010 võitja. 5 finalisti hulgast valiti võitjaks Kaspar Jancise stuudios Eesti Joonisfilm valminud animafilm „Krokodill“.

Cartoon d’Or on Euroopa animauhind aasta parimale filmile. Auhinda nimetatakse ka hellitavalt “animatsioonimaailma Oscariks”. Finalistid valitakse välja 29 Euroopa olulisima animafestivali võidufilmide hulgast. Sel aastal olid “Krokodilli” kõrval finalistideks Suurbritannia film “Perekonna portree”, režissöör Joseph Pierce (4’ 40’’), Prantsusmaa stuudio H5 suurt tähelepanu pälvinud film “Logorama (16’ 5’’), Norra režissööri Anita Killi film “Sinna Mann” (20’) ja Rootsi režissööri Johannes Nyholmi film “Väikse nukupoisi lugu” (18’).

„Krokodill“ valmis stuudios Eesti Joonisfilm 2009 aastal ja selle valmimist toetasid Eesti Filmi Sihtasutus ja Eesti Kultuurkapital.

Täpsema info Cartoon d’Ori kohta leiab:

http://www.cartoon-media.be/OR/index.php