EV100 joonisfilmi „Lotte ja kadunud lohed“ rahvusvaheline esilinastus toimub Berliinis

Täna, 11. veebruaril esilinastub Berliini filmifestivali võistlusprogrammis Generation Kplus Eesti Vabariigi 100. aastapäevaks valminud animafilm „Lotte ja kadunud lohed“. Generation Kplus on maineka Berliini filmifestivali lastefilmide võistlusprogramm, mille peaauhinna Kristallkaru võitja otsustab 11- kuni 14-aastastest lastest koosnev žürii.

Filmi linastusel Berliinis osalevad režissöörid Janno Põldma ja Heiki Ernits.

„Tegemist on juba kolmanda Lotte täispika joonisfilmiga, mis osaleb Berliini filmifestivali võistlusprogrammis. See on Eesti filmile suureks auks ning meil on ainult rõõm selle üle,“ sõnas filmi režissöör Janno Põldma.

Riigikantselei EV100 programmi juhi Maarja-Liisa Soe sõnul on Lotte ja tema õe uued seiklused väga kaasahaaravad. „Loodan, et rahvusvaheline publik rõõmustab Leiutajateküla tegelastega taaskohtumise üle ja film võetakse sama soojalt vastu kui Eestiski,“ lisas Soe.

EV100 filmiprogrammi kuuluv „Lotte ja kadunud lohed“ esilinastus Eestis 4. jaanuaril 2019.

Kogupere seiklusloos „Lotte ja kadunud lohed“ saab vahva koeratüdruk endale väikese õe Roosi. Leiutajatekülla tulevad teadlased, pesukaru Karl ja kala Viktor, kes osalevad suurel rahvalaulude kogumise võistlusel. Võistluse peaauhinna saab see, kel õnnestub salvestada maailma vanima loomaliigi, müütiliste tuldpurskavate lohede rahvalaulu. Lotte ja Roosi otsustavad teadlasi aidata. Neid ootavad ees põnevad ja ootamatud seiklused.

„Lotte ja kadunud lohed“ režissöörid on Janno Põldma ja Heiki Ernits. Stsenaariumi kirjutasid Janno Põldma, Heiki Ernits ja Andrus Kivirähk. Filmi muusika kirjutas Sven Grünberg. Filmi produtsendid on Kalev Tamm Eesti Joonisfilmist ja Vilnis Kalnaellis Rija Filmsist.

EV100 filmiprogrammi ainus animafilm „Lotte ja kadunud lohed“ valmis Eesti Joonisfilmi ja Läti stuudio Rija Films koostöös. Filmi tootmist toetasid Eesti Filmi Instituut, Läti Rahvuslik Filmikeskus, Loov Euroopa MEDIA programm, Helio ja Eesti Rahvusringhääling.

Kokku valmib Eesti Vabariigi 100. sünnipäevaks viis mängufilmi, üks täispikk animafilm, kaks dokumentaalfilmi ja telesari. Lisainfot Eesti Vabariik 100 filmiprogrammi kohta leiab www.EV100.ee/filmid.

Filmi levitab Eestis: Estonian Theatrical Distribution OÜ ehk Hea Film

“Lotte ja kadunud lohed” koduleht: https://www.joonisfilm.ee/filmid/lotte-ja-kadunud-lohed

Filmi treiler:
https://youtu.be/Y_nmkKSl0BE
https://vimeo.com/288709212

Eesti Joonisfilm Facebookis: https://www.facebook.com/Joonisfilm/