Esilinastub EV100 animaseiklus „Lotte ja kadunud lohed“

Täna, 2. jaanuaril esilinastub Eesti Vabariigi 100. sünnipäevaks valminud animaseiklus „Lotte ja kadunud lohed“. Järg armastatud koguperefilmide seeriale jõuab kinodesse üle Eesti 4. jaanuaril 2019.

„Uuel aastal ootavad suuri ja väikeseid filmisõpru ees Lotte ja tema sõprade uued seiklused,“ ütles filmi produtsent Kalev Tamm. „Filmi „Lotte ja kadunud lohed“ tegemisse on pühendatud palju tööd, kuid veel rohkem armastust. Loodan, et seda head emotsiooni tajuvad kõik vaatajad,“ lisas režissöör Janno Põldma.

Riigikantselei EV100 programmi juhi Maarja-Liisa Soe sõnul on südika koeratüdruku seiklused Eesti inimestele väga omaseks saanud. „On suur rõõm, et Eesti Vabariigi 100. sünnipäeva puhul on armastatud koguperefilmide seeria lisa saanud ja kõigil filmisõpradel on taas võimalus Leiutajateküla kõigi tegelastega kohtuda,“ lisas Soe.

EV100 filmiprogrammi ainus animafilm „Lotte ja kadunud lohed“ jõuab Eestis kinolevisse 4. jaanuaril.

Kogupere seiklusloos „Lotte ja kadunud lohed“ saab vahva koeratüdruk endale väikese õe Roosi. Leiutajatekülla tulevad teadlased, pesukaru Karl ja kala Viktor, kes osalevad suurel rahvalaulude kogumise võistlusel. Võistluse peaauhinna saab see, kel õnnestub salvestada maailma vanima loomaliigi, müütiliste tuldpurskavate lohede rahvalaulu. Lotte ja Roosi otsustavad teadlasi aidata.

„Lotte ja kadunud lohed“ režissöörid on Janno Põldma ja Heiki Ernits. Stsenaariumi kirjutasid Janno Põldma, Heiki Ernits ja Andrus Kivirähk. Filmi muusika kirjutas Sven Grünberg. Filmi produtsendid on Kalev Tamm Eesti Joonisfilmist ja Vilnis Kalnaellis Rija Filmsist.

EV100 filmiprogrammi ainus animafilm „Lotte ja kadunud lohed“ valmis Eesti Joonisfilmi ja Läti stuudio Rija Films koostöös. Filmi tootmist toetasid Eesti Filmi Instituut, Läti Rahvuslik Filmikeskus, Loov Euroopa MEDIA programm, Shortcut ja Eesti Rahvusringhääling.

Kokku valmib Eesti Vabariigi 100. sünnipäevaks viis mängufilmi, täispikk animafilm, kaks dokumentaalfilmi ja telesari. Lisainfot Eesti Vabariik 100 filmiprogrammi kohta leiab www.EV100.ee/filmid.

Filmi levitab Eestis: Estonian Theatrical Distribution OÜ ehk Hea Film

“Lotte ja kadunud lohed” koduleht: https://www.joonisfilm.ee/filmid/lotte-ja-kadunud-lohed

Filmi treiler:
https://youtu.be/Y_nmkKSl0BE
https://vimeo.com/288709212

Eesti Joonisfilm Facebookis: https://www.facebook.com/Joonisfilm/