Valmis EV100 filmiprogrammi ainsa joonisfilmi „Lotte ja kadunud lohed“ täispikk treiler

Valminud on Eesti Vabariigi 100 filmiprogrammi kuuluva animaseikluse „Lotte ja kadunud lohed“ täispikk treiler. Armastatud saaga uusim peatükk jõuab kinodesse üle Eesti 4. jaanuaril 2019.

„Populaarne koeratüdruk Lotte, kes vallutas esmakordselt vaatajate südamed käesoleva sajandi alguses, on kinolinalt piisavalt kaua eemal olnud, et suurte ja väikeste vaatajate ootused maksimumini kruvida,“ sõnas Eesti Joonisfilmi produtsent Kalev Tamm. „Uus seiklus peaks pakkuma ühtviisi rõõmu nii endistele fännidele, kui võitma juurde ka terve uue põlvkonna uusi austajaid. Usume, et meie film saab sellega kenasti hakkama.“

EV100 filmiprogrammi ainus animafilm „Lotte ja kadunud lohed“ esilinastub Eestis ja Lätis 4. jaanuaril 2019. Laiema rahvusvahelise kinopublikuni jõuab film 2019. aasta jooksul.

„Juubeliaasta tähistamise keskmes on lapsed ja noored. Mis saaks veel suurem kingitus neile olla, kui taaskohtumine armastatud sõpradega Leiutajatekülast,“ sõnas Riigikantselei EV100 programmi juht Maarja-Liisa Soe.

Kogupere seiklusfilmis „Lotte ja kadunud lohed“ saab vahva koeratüdruk endale väikese õe Roosi. Leiutajatekülla tulevad teadlased, pesukaru Karl ja kala Viktor, kes osalevad suurel rahvalaulude kogumise võistlusel. Võistluse peaauhinna saab see, kel õnnestub salvestada maailma vanima loomaliigi, müütiliste tuldpurskavate lohede rahvalaulu. Lotte ja Roosi otsustavad teadlasi aidata. Neid ootavad ees põnevad ja ootamatud seiklused

„Lotte ja kadunud lohed“ valmib Eesti Joonisfilmi ja Läti stuudio Rija Films koostöös. Filmi tootmist toetavad Eesti Filmi Instituut, Läti Rahvuslik Filmikeskus, Loov Euroopa MEDIA programm, Shortcut ja Eesti Rahvusringhääling.

Stsenaariumi autorid: Janno Põldma, Heiki Ernits ja Andrus Kivirähk
Režissöörid: Janno Põldma ja Heiki Ernits
Kunstnik: Heiki Ernits
Helilooja: Sven Grünberg
Laulud: Sven Grünberg ja Renārs Kaupers
Peaosatäitjad: Evelin Võigemast, Helmi Tulev, Mait Malmsten, Elina Reinold ja Sepo Seeman
Heli: Horret Kuus
Produtsent: Kalev Tamm
Kaasprodutsent: Vilnis Kalnaellis

Levitaja: Estonian Theatrical Distribution OÜ ehk Hea Film

Filmi treiler:
https://youtu.be/oFQ8WL0i2zw
https://vimeo.com/288709860

“Lotte ja kadunud lohed” koduleht: https://www.joonisfilm.ee/filmid/lotte-ja-kadunud-lohed

Eesti Joonisfilm Facebookis: https://www.facebook.com/Joonisfilm/

Kokku valmib Eesti Vabariigi 100. sünnipäevaks viis mängufilmi, täispikk animafilm, kaks dokumentaalfilmi ja telesari “Pank”. Lisainfo Eesti Vabariik 100 filmiprogrammi kohta leiab www.ev100.ee/filmid.

2018. aastal möödub 100 aastat Eesti Vabariigi loomisest. Lisainfot juubelisündmuste kohta leiab www.EV100.ee.

Valminud on Eesti Vabariigi 100 filmiprogrammi kuuluva animaseikluse „Lotte ja kadunud lohed“ täispikk treiler. Armastatud saaga uusim peatükk jõuab kinodesse üle Eesti 4. jaanuaril 2019.

„Populaarne koeratüdruk Lotte, kes vallutas esmakordselt vaatajate südamed käesoleva sajandi alguses, on kinolinalt piisavalt kaua eemal olnud, et suurte ja väikeste vaatajate ootused maksimumini kruvida,“ sõnas Eesti Joonisfilmi produtsent Kalev Tamm. „Uus seiklus peaks pakkuma ühtviisi rõõmu nii endistele fännidele, kui võitma juurde ka terve uue põlvkonna uusi austajaid. Usume, et meie film saab sellega kenasti hakkama.“

„Juubeliaasta tähistamise keskmes on lapsed ja noored. Mis saaks veel suurem kingitus neile olla, kui taaskohtumine armastatud sõpradega Leiutajatekülast,“ sõnas Riigikantselei EV100 programmi juht Maarja-Liisa Soe.

Kogupere seiklusfilmis „Lotte ja kadunud lohed“ saab vahva koeratüdruk endale väikese õe Roosi. Leiutajatekülla tulevad teadlased, pesukaru Karl ja kala Viktor, kes osalevad suurel rahvalaulude kogumise võistlusel. Võistluse peaauhinna saab see, kel õnnestub salvestada maailma vanima loomaliigi, müütiliste tuldpurskavate lohede rahvalaulu. Lotte ja Roosi otsustavad teadlasi aidata. Neid ootavad ees põnevad ja ootamatud seiklused.

„Lotte ja kadunud lohed“ valmib Eesti Joonisfilmi ja Läti stuudio Rija Films koostöös. Filmi tootmist toetavad Eesti Filmi Instituut, Läti Rahvuslik Filmikeskus, Loov Euroopa MEDIA programm, Shortcut ja Eesti Rahvusringhääling.

Stsenaariumi autorid: Janno Põldma, Heiki Ernits ja Andrus Kivirähk

Režissöörid: Janno Põldma ja Heiki Ernits

Kunstnik: Heiki Ernits

Helilooja: Sven Grünberg

Laulud: Sven Grünberg ja Renārs Kaupers

Peaosatäitjad: Evelin Võigemast, Helmi Tulev, Mait Malmsten, Elina Reinold ja Sepo Seeman

Heli: Horret Kuus

Produtsent: Kalev Tamm

Kaasprodutsent: Vilnis Kalnaellis

Levitaja: Estonian Theatrical Distribution OÜ ehk Hea Film

Filmi treiler:

https://youtu.be/oFQ8WL0i2zw

https://vimeo.com/288709860

Pressiteatele lisatud kaadrid filmist: © 2019 Eesti Joonisfilm, autorid Janno Põldma, Heiki Ernits

“Lotte ja kadunud lohed” koduleht: https://www.joonisfilm.ee/filmid/lotte-ja-kadunud-lohed

Eesti Joonisfilm Facebookis: https://www.facebook.com/Joonisfilm/

Kokku valmib Eesti Vabariigi 100. sünnipäevaks viis mängufilmi, täispikk animafilm, kaks dokumentaalfilmi ja telesari “Pank”. Lisainfo Eesti Vabariik 100 filmiprogrammi kohta leiab www.ev100.ee/filmid.

2018. aastal möödub 100 aastat Eesti Vabariigi loomisest. Lisainfot juubelisündmuste kohta leiab www.EV100.ee.