Mait Laasi joonisfilm „Mees ja naine. Vadja lugu“ võitis maailma ühel vanimal animafilmifestival parima filmi auhinna

11.11.2017 Portugalis lõppenud maailma ühel vanimal animafilmide festivalil CINANIMA võitis stuudio Eesti Joonisfilmi, disainiagentuur Velveti ning Eesti Rahva Muuseumi koostöös valminud vadja lool põhinev joonisfilm “Mees ja naine. Vadja lugu” kuni 5 minutiliste linateoste kategoorias Alves Costa nimelise parima filmi auhinna.

Mait Laas: “Mul on hea meel jagada lootust, et kuigi ilmas võib olla vaid üks inimhing, kes kannab elus edasi ainulaadset kultuuri, võib ja saab see puudutada inimesi laias maailmas ning pakkuda neile midagi sellist, mida nad vajavad.”

Mait Laasi „Mees ja naine. Vadja lugu“ valmis 2016. aastal ERMi soome-ugri püsinäituse “Uurali kaja” jaoks animafilmide seerias, mille aluseks oli üheksa soome-ugri pärimuslugu. Vepsa, udmurdi, saami, komi, ersa, vadja, mari, handi ja mansi keeles teostatud mütoloogilised lood, mille autoriteks on erinevad lavastajad, on seotud soome-ugrilastele omase maailmapildiga, mis on ühteaegu nii mõistatuslik kui ka tuttavlik.

CINANIMA festivali peapreemia pälvis Negulici Sergiu film “The Blissful Accidental Death”.

“Mees ja naine. Vadja lugu” saab näha 21.-26. novembrini toimuva PÖFF Shortsi seansil “Uus Eesti Anima”, kus näitamisele tulevad ka Eesti Joonisfilmis ERMi jaoks valminud sarjast Olga ja Priit Pärna „Silmadeta jahimees. Handi lugu“ ning Ülo Pikkovi „Taat ja memm. Ersa lugu“.

Joonisfilmi „Mees ja naine. Vadja lugu“ lavastaja on Mait Laas, animaator Lucija Mrzljak, jutustaja Nikita Djatškov, helikujundaja Horret Kuus, operaator Raivo Möllits, produtsent Kalev Tamm.

Rohkem infot festivali CINANIMA kohta:
http://cinanima.pt/en/

Filmi info:
http://www.joonisfilm.ee/filmid/mees-ja-naine-vadja-lugu