Priit Pärn saab Poolas maineka “Draakonite draakoni” auhinna

Täna, 2. juunil antakse 55. Krakovi rahvusvahelise filmifestivali raames pidulikul tseremoonial Priit Pärnale üle “Draakonite draakoni” auhind. Auhind antakse režissöörile tema silmapaistva panuse eest filmikunsti, eriti aga animatsiooni, arendamisel ning väljapaistva pedagoogilise töö eest.

“Draakonite draakoni” auhind on filmitegijale väga suur tunnustus. Auhinda on välja antud Krakovi Filmifondi poolt viimased seitseteist aastat ja seda antakse kõige olulisematele filmitegijatele nende panuse eest dokumentaal- ja animafilmi arendamisel. Animafilmide režissööridele antakse auhinda üle kahe aasta. Siiani on auhinna saanud Jan Švankmajer (Tšehhi), Jan Lenica (Poola), Stephen and Timothy Quay (Suurbritannia), Yuri Norstein (Venemaa), Raoul Servais (Prantsusmaa), Jerzy Kucia (Poola), Piotr Kamler (Poola), Paul Driessen (Kanada) ja dokumentaalfilmide eest Bohdan Kosiński (Poola), Raymond Depardon (Prantsusmaa), Werner Herzog (Saksamaa), Albert Maysles (USA), Kazimierz Karabasz (Poola), Allan King (Kanada), Jonas Mekas (USA), Helena Třeštíková (Tšehhi), Bogdan Dziworski (Poola).

Krakovi rahvusvaheline filmifestival on Poola vanim filmifestival, mis toimub igal aastal mai lõpust juuni alguseni. Nii on olnud see juba viiskümmend viis aastat. Krakovi festival on ka üks vanimaid dokumentaal-, lühi- ja animafilmidele spetsialiseerunud festivale maailmas. Festivali peaeesmärk on olnud läbi aegade edendada ja tutvustada autorikino, mistõttu on see muutunud märgilise tähtsusega festivaliks filmiloojate hulgas. Festivali raames on alati olnud olulisel kohal ka loengud, workshopid, näitused ja muud filmiprogrammi toetavad üritused.

Sel aastal on festivali keskmes Priit Pärna retrospektiiv ja meistriklass. Lisaks näidatakse ka kahte filmide programmi Pärna õpilaste töödega. Priit Pärn on õpetanud animatsiooni nii Turu Kunstiakadeemias kui loonud animatsiooni õppetooli Eesti Kunstiakadeemias.

Rohkem infot auhinna ja meistriklassi kohta:
http://www.krakowfilmfestival.pl/en/event/234
http://www.krakowfilmfestival.pl/en/news/510