19. novembril esilinastuvad kinos Sõprus kolm uut Eesti animafilmi!

Eesti Joonisfilm ja Nukufilm saavad taas aasta lõpus Eesti animasõpru rõõmustada sellega, et valmis on saanud 3 uut animafilmi – Priit Tenderi “Alateadvuse maja” (Eesti Joonisfilm), Mattias Mälgu stuudiodebüüt “Põhjatäht” (Eesti Joonisfilm) ning Ülo Pikkovi “Tik-Tak” (Nukufilm). Olgugi, et filmid käsitlevad väga erinevaid teemasid, iseloomustab kõiki filme sürreaalsus ning unenäo ja reaalsuse põimumine piirini, kus neid kaht on üsna keeruline lahutada.

Filmid esilinastuvad kinos Sõprus animafestivali Animated Dreams avatseremoonial.

11-minutiline joonisfilm “Alateadvuse maja” räägib psühhedeelse loo korstnapühkijast ja põlevast naisest. “Põhjatäht” viib vaataja 14-minutilisele joonisretkele spioonide, tuukrite ja meritähtede hämarasse maailma. “Tik-Tak” on aga 9-minutiline nukufilm, mis visualiseerib aega ning selle fataalset olemust.

“Põhjatähte”, “Alateadvuse maja” ja Tik-taki” ning veel palju muid uusi kodumaiseid animafilme on võimalik näha ka Animated Dreamsi programmis “Uus ja uhke Eesti anima” 23. novembril kell 15:15 kinos Artis.