Ülo Pikkovi animafilm „Ada + Otto “ võitis Portlandis auhinna

Ülo Pikkovi joonisfilm “Ada+Otto” osales Portland Facial Hair Festivali raames korraldatud The International Moustache Film Festivalil. Tegemist on konkurentsitult kõige mehisema filmifestivaliga, mida korraldatakse juba kolmandat aastat. Kogu festival laiemalt ja filmifestival kitsamalt on pühendatud meeste aule ning uhkusele, ehk suurepärastele vuntsidele!

Ülo Pikkovi film sai festivali režissööride auhinna, mis on suurim võimalik tunnustus filmi peategelase arhitekt Otto vuntsidele!

Filmi on kõigil vuntside sõpradel ja niisama animafilmide armastajatel võimalik vaadata animafilmide kassetilt ”Multivant” (http://pood.joonisfilm.ee/dvd/multivant.html).

“Ada+Otto” valmis 2013. aastal stuudios Eesti Joonisfilm. Filmi tootmist toetasid Eesti Filmi Sihtasutus ja Eesti Kultuurkapital.

“Ada+Otto” sünopsis:
Vares Ada unistab abiellumisest. Ta on aru saanud, et tähtis on olla kõige edevamalt riides, kõik muu tuleb iseenesest – kirikuõpetaja paneb ju alati paari kõige uhkema kleidiga tüdruku ja kõige nägusama poisi!
Samal ajal jalutab linnas arhitekt Otto, kes otsib kohta uuele pilvelõhkujale. Ada märkab Ottot ja tunneb üle selja jooksvaid judinaid… Käepärastest vahenditest loodud pruutkleit saab kiiresti valmis. Jahuga valgeks tehtud nägu ja ketšupiga joonistatud huuled mõjuvad lummavalt. Hallist varesest saab ekstravakantne vampnaine ning juba ta ongi Ottol käest kinni ja altari ees. Pulmatseremoonia läheb üle ootuste ladusalt, kuid siis saabub ka argipäev. Ada hakkab kahtlema, kas võõraste sulgedega ehtimine on ikka kõige õigem tee õnnele.

Festivali koduleht: http://stachefilmfest.com/
Filmi koduleht: http://www.joonisfilm.ee/filmid/ada-otto
“Ada+Otto” Treiler: https://vimeo.com/86000888