Prantsusmaal anti välja DVD Priit Pärna animafilmidega

Prantsuse stuudio Chalet Pointu ja CaRTe blaNChe andsid välja Eesti animalegendi Priit Pärna DVD. Retrospektiiv hõlmab kõiki Pärna 12 animafilmi ja kannab nime “Priit Pärn Integral 1977-2010”. Filmid on inglise, prantsuse ja jaapani keelsete subtiitritega. Lisaks on DVD’l veel 3 reklaamfilmi, üks Pärna õpilaste film ning kaks dokumentaalfilmi Pärnast. Filmidele lisaks on DVD’ga kaasas ka 20lk buklett.
DVD on mõeldud peamiselt prantsuskeelsele ja Jaapani turule.
https://www.facebook.com/chaletpointu

Seoses Priit Pärna DVD esitlusega Pariisis, näitas Forum des Images 6. ja 7.detsembril ka valikut varasematest filmidest. Linastusid “Kolmnurk” (1982), “1985” (1995),  “Karl and Marilyn” (2003), “Elu ilma Gabriella Ferrita” (2008) ja “Tuukrid vihmas” (2010). Priit Pärn oli ka ise Pariisis aukülalisena kohal, et oma filme sissejuhatada.

Forum des Images loodi 1988, et kokku koguda Pariisi audiovisuaalne mälupank. Forum des Images’i fookuses on olnud tema loomisest alates erinevad filmi ja liikuvate piltide vormid. Mängufilmid, dokumentaalid, animafilmid, lühi-ja täispikad filmid, teleseriaalid, arvutifilmid – kõik žanrid, formaadid ja audiovisuaalsed distsipliinid, on leidnud oma unikaalse kohtumispaiga, et jagada ideid ja emotsioone. Forum des Images on koht, mida hindavad nii filmitööstuse proffesionaalid kui publik. http://www.forumdesimages.fr/invites-dhonneur-priit-parn-et-koji-yamamura

DVD esitlus toimus Chalet Pointu ja CaRTe bLaNChe
ning Prantsuse-Eesti Ühingu (france-estonie.org) ja Pariisi Eesti Saatkonna koostöös.

DVD on saadaval Amazonis ( http://www.amazon.fr/Priit-Pärn-Integral-1977-2010/dp/B00H6MP4Z6/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1386592926&sr=8-1&keywords=integral+1977-2010) ja õige pea ka kinodes “Artis” ja “Sõprus”.

Priit ja Olga Pärna verivärske animafilm “Lendurid koduteel”, mis valmib koostöös Kanada Riikliku Filmifondiga, esilinastub juba 2014 aasta kevadel!

Stuudio Eesti Joonisfilm
www.joonisfilm.ee
info@joonisfilm.ee
Tel: 677 4228