„Lotte ja kuukivi saladus” valiti Berliini filmifestivalile

Janno Põldma ja Heiki Ernitsa animafilm “Lotte ja kuukivi saladus” valiti 62. Berliini rahvusvahelise filmifestivali võistlusprogrammi Generation Kplus. “See on laste ja noortefilmide võistlusprogramm ja meie jaoks kõige olulisem festival. Oleme selle üle väga õnnelikud. Muidugi on Lotte esindatud ka Berliini filmiturul, kus toimuvad filmi linastused ostjatele, vilgas müük juba käib,” kommenteeris üks filmi produtsentidest Riina Sildos. Generation Kplus võistlusprogrammis osales viis aastat tagasi ka “Leiutajateküla Lotte”.

Berliini rahvusvaheline filmifestival ehk Berlinale on üks maailma suurimaid ja mainekamaid filmifestivale. 2012. aastal toimub see 9. – 19. veebruaril.
“Lotte ja kuukivi saladus” jutustab lustlikust ja uudishimulikust koeratüdrukust, kes satub koos rännukoer Klausiga suurele seiklusele, mille käigus tutvutakse muuhulgas vihmatilkade kollektsionääri siga Voldemari, Kuult maale reisinud kolme kõrvaga Kuujäneste, armuvalus kass Pauli ja muude lõbusate tegelastega. Filmi menukuse põhjustena on kriitikud maininud linateoses valitsevat armsat ja sooja meeleolu ning seda, et filmis on võimutahte ja põgenemise asemel edasiviivateks jõududeks hoopis sõprus ja teadmistejanu.

Eesti kinodes kogus “Lotte ja kuukivi saladus” pea 65000 vaatajat, mis teeb sellest viimase nelja aasta kõige populaarsema kodumaise filmi. Eesti Joonisfilmi toodetud ning Eesti-Läti koostöös valminud “Lotte ja kuukivi saladuse” režissöörid on Janno Põldma ja Heiki Ernits. Filmi stsenaariumi kirjutasid Janno Põldma, Heiki Ernits ja Andrus Kivirähk, filmi peakunstnik on Heiki Ernits. “Lotte ja kuukivi saladuse” produtsendid on Kalev Tamm, Riina Sildos ja kaasprodutsent Vilnis Kalnaellis.