MATTIAS MÄLK

Sündis 25. septembril 1987 Tallinnas.Mattias Mälk

Õppis 2006–2012 Eesti Kunstiakadeemias animatsiooni erialal. Bakalaureuseõppe ajal tegi oma esimese joonisfilmi “Laupäeva hommik” (2008) ja animeeris nukufilmi “Valel poolel” (2009). Magistriõpingute lõpuks valmis teine joonisfilm “Tuutu Naljahammas” (2011).

On töötanud telesarja karakteranimaatorina ning animafilmi “XYZtopia” kunstniku ja 3D modelleerijana. Lisaks on illustreerinud ja joonistanud koomikseid ning olnud animatsiooni eriala õppejõud Eesti Kunstiakadeemias ja Mainori Kõrgkoolis. 2013. aastal alustas tööd Eesti Joonisfilmis “Põhjatäht” režissöörina.

Filmograafia:

2008 LAUPÄEVA HOMMIK (4’56’’ / Eesti Kunstiakadeemia)

2011 TUUTU NALJAHAMMAS (7’41’’ / Eesti Kunstiakadeemia)

2014 PÕHJATÄHT (14’13″ / Eesti Joonisfilm)

2016 KARUDE TEKKIMINE. UDMURDI LUGU (2’33“ / Eesti Joonisfilm)

2016 KUIDAS ÜKS PIIGA KOLMELE PEIULE MEHELE ANTI. MARI LUGU (2’24“ / Eesti Joonisfilm)

2018 MAASIKAÕGIJAD (14’39 / Eesti Joonisfilm)