HUKULE MÄÄRATUD: Eesti Joonisfilm ei jäta jonni ja jätkab autorifilmide tootmist

Vaatamata riikliku filmirahastuse viimaste aastate kursimuutustele jätkab Eesti Joonisfilm lühiautorifilmide tootmist, hoides animatsioonis alal kunstilist suunda, mis paljude aastate jooksul on Eestile toonud rahvusvahelist tuntust ja tunnustust.

Valminud on kolm uut noorte režissööride madalaeelarvelist autorifilmi, mis esilinastuvad neljapäeval, 31. mail kinos Sõprus.

Eesti Joonisfilm esitleb Francesco Rosso “Hukule määratud”, Morten Tšinakovi ja Lucija Mrzljaki “Briljantsuse demonstratsioon neljas vaatuses” ning Mattias Mälgu “Maasikaõgijad”.

Filmide tootmist on toetanud Eesti Filmi Instituut, Eesti Kultuurkapital ja Horvaatia Audiovisuaalne Keskus.

Kõik autorid on lõpetanud Eesti Kunstiakadeemia animaosakonna. Neid on Eesti Joonisfilmi juurde toonud stuudio kogemused ja häälestatus kunstilist eripära taotlevate animafimide tegemiseks. Suuresti tänu sellele häälestusele on leidnud ka oma kordumatu näo 2019. aasta alguses kinodesse jõudev Eesti Vabariigi 100-ndale sünnipäevale pühendatud uus täispikk joonisfilm “Lotte ja kadunud lohed”, mis valmib animastuudiote Eesti Joonisfilmi ja Rija Films (Läti) koostööna.

Esilinastuvate filmide treilerid ja täpsem info:

“Hukule määratud” – https://vimeo.com/246421515
http://www.joonisfilm.ee/filmid/hukule-maaratud

“Briljantsuse demonstratsioon neljas vaatuses” – https://vimeo.com/262963457
http://www.joonisfilm.ee/filmid/briljantsuse-demonstratsioon-neljas-vaatuses

“Maasikaõgijad” – https://vimeo.com/248295500
http://www.joonisfilm.ee/filmid/maasikaogijad