AHHAA esitleb Lotte 4D seiklusfilmi

Alates reedest, 29. juunist saab teaduskeskus AHHAA 4D elamuskinodes Tartus ja Tallinnas vaadata 4D seiklusfilmi „Ahhaa, Lottele külla!“, mille on loonud Eesti Joonisfilm spetsiaalselt AHHAA tellimusel.

„See oli meile põnev väljakutse, teha esimest korda 4D filmi,“ ütles filmi režissöör Janno Põldma Joonisfilmist. „Pidime kõvasti oma arvutiparki suurendama, et tehnika suurtele infomahtudele vastu peaks, kuid tulemusega jäime igati rahule. Film on täpselt selline nagu me seda AHHAA juhataja Tiiiu Sillaga poolteist aastat tagasi plaanima hakkasime. Tahtsime, et filmis oleks Lotte ning et tegevus toimuks Eesti looduse keskel.“

Filmis saavad Lotte sõbrad kihutada koos lepatriinu Timiga käbilennukil läbi Eestimaa looduse. Üheskoos saab põrgata puravikel, tuhiseda läbi mutikäikude ning veest läbi sõites võib veidi märjakski saada. Seikluse lõpus ootab reisilisi Lotte koos sõprade Bruno ja Alfredi ning isuäratava üllatusega.

Uut filmi saab vaadata AHHAA 4D elamuskinos Tartu Lõunakeskuses ning AHHAA Tallinna filiaali 4D elamuskapslis (Vabaduse väljak 9). Koos 4D-efektidega filmi vaatamiseks peab olema vähemalt 1,1 meetrit pikk. Lühematel Lotte-sõpradel ei tasu kurvastada, sest nende jaoks näidatakse igal päeval ka mitu kolmemõõtmelist seanssi.

Filmi tegemine võttis aega kaheksa kuud ning selle valmimisega oli seotud palju inimesi eesotsas järgmistega: kunstnik Heiki Ernits, 3D spetsialistid Albert Kerstna ja Tauno Ööbik, animaatorid Jaagup Metsalu ja Rait Siska, helilooja Sven Grünberg, tekstuurikunstnik Laura Linna, 4D eriefektid Tanel Linnas (AHHAA leiutaja).