„Lotte ja kuukivi saladuse” DVD jõudis poelettidele

Janno Põldma ja Heiki Ernitsa animafilmi “Lotte ja kuukivi saladus” DVD on suuremates kauplusekettides ja Joonisfilmi netipoes saadaval alates 1. detsembrist. Plaadil on lisaks filmile ka “Leiutajateküla lood”, mis valmisid Eesti Vabariigi 90 sünnipäevaks. Filmi audio on eestikeelne, subtiitrid on eesti, vene, prantsuse ja inglise keeles.

Augusti lõpus esilinastunud “Lotte ja kuukivi saladus” sai kodumaal sooja vastuvõtu osaliseks – film kogus kinodes pea 65000 vaatajat, mis teeb sellest viimase nelja aasta kõige populaarsema kodumaise filmi. “Tunne on loomulikult väga meeldiv. Peale Eesti oleme seni käinud filmi näitamas eesti lastele Brüsselis ja Helsingis, mõlemas kohas võeti väga hästi vastu,” kommenteerib filmi üks autoreid Janno Põldma.

“Lotte ja kuukivi saladus” jutustab lustlikust ja uudishimulikust koeratüdrukust, kes satub koos rännukoer Klausiga suurele seiklusele, mille käigus tutvutakse vihmatilkade kollektsionääri siga Voldemari, Kuult maale reisinud kolme kõrvaga Kuujäneste, armuvalus kass Pauli ja muude lõbusate tegelastega. Filmi menukuse põhjustena on kriitikud maininud linateoses valitsevat armsat ja sooja meeleolu ning seda, et filmis on võimutahte ja põgenemise asemel edasiviivateks jõududeks hoopis sõprus ja teadmistejanu. “Lotte ja kuukivi saldus”, mida praegu Saksamaal inglise keelde dubleeritakse, alustab peatselt rahvusvahelist levi ja osalemist erinevatel filmifestivalidel. Levi eest laias maailmas kannab hoolt Saksa filmidistribuutor Sola Media GmbH.

Eesti Joonisfilmi ja Rija Filmsi koostöös toodetud “Lotte ja kuukivi saladuse” režissöörid on Janno Põldma ja Heiki Ernits. Filmi stsenaariumi kirjutasid Janno Põldma, Heiki Ernits ja Andrus Kivirähk, filmi peakunstnik on Heiki Ernits. Koeratüdruk Lottele andis oma hääle Evelin Võigemast, lisaks löövad filmis kaasa Margus Tabor, Mait Malmsten, Tõnu Oja, Priit Võigemast, Tõnu Kark, Lembit Ulfsak, Tiit Sukk, Merle Palmiste, Anu Lamp, Mikk Jürjens, Hannes Kaljujärv ja teised armastatud näitlejad. Filmi produtsendid on Kalev Tamm, Riina Sildos ja Vilnis Kalnaellis.