Kauaoodatud „Lotte ja kuukivi saldus” jõuab kinodesse alates 26. augustist

26. augustist 2011 hakkab kinodes üle Eesti jooksma uus kodumaine kogupereanimatsioon “Lotte ja kuukivi saldus”, mille režissöörid on Janno Põldma ja Heiki Ernits.

Seekordses armastatud koeratüdruku Lotte loos otsitakse taga kolme salapärast kuukivi, mille rännukoer Klaus oma viimaselt matkalt mägedest leidis. Lottet ja Klausi ootab ees terve hulk põnevaid rännakuid ja seiklusi. Nagu varasemates Lotte filmides, toimub ka “Lotte ja kuukivi salduse” tegevus sõbralikus ja vägivallavabas maailmas, mis sobib vaatamiseks ka pere kõige väiksematele.

“Lotte ja kuukivi saladuse” stsenaariumi autorid on Janno Põldma, Heiki Ernits ja Andrus Kivirähk. Koeratüdruk Lottele on oma hääle andnud Evelin Võigemast, rännukoer Klausi osas kuuleme Margus Taborit. Lisaks löövad filmis kaasa Mait Malmsten, Tõnu Oja, Priit Võigemast, Tõnu Kark, Lembit Ulfsak, Tiit Sukk, Merle Palmiste, Anu Lamp ja teised tuntud näitlejad. “Lotte ja kuukivi salduse” helilooja on Sven Grünberg ja filmi produtsendid on Kalev Tamm ja Riina Sildos. Film, mille eelarve on 2,9 miljonit eurot, valmis Eesti-Läti koostöös, Joonisfilmi kaastootjaks on Rija Films ja kaasprodutsendiks Vilnis Kalnaellis.

Filmi treiler:
http://www.youtube.com/user/filmiLotte?blend=3&ob=5#p/a/u/1/iBTqCIibZFM

http://www.lotte-film.com

Filmi sisukokkuvõte:
Ühel ööl juhtub Leiutajatekülas midagi ootamatut – kaks salapärast tundmatut hiilivad külla ja otsivad läbi vana rännukoer Klausi kohvri. Klaus ja Lotte asuvad asja uurima. Peagi saab selgeks, et otsitakse taga kolme salapärast kuukivi, mida Klaus oma viimaselt matkalt mägedes leidis. Klaus ja Lotte otsustavad külastada Klausi rännukaaslasi, kelle kätte jäid kaks ülejäänud kivi. Varsti selgub, et leidub veel teisigi, kes ihaldavad endale kolme müstilist kuukivi.

Filmi valmimist toetasid Eesti Filmi Sihtasutus, National Film Centre of Latvia, Eesti Vabariigi Kultuuriministeerium, Eesti Kultuurkapital, Media 2007, Culture Capital Foundation of Latvia ja Eesti Rahvusringhääling.